Saako töitä ilman suhteita?

Suuri osa työpaikoista jaetaan tutuille suhteiden kautta. Suhteet rakentuvat harrastuksista, opiskelukavereista, perheestä ja heidän verkostoista sekä tapaamalla uusia ihmisiä. Tuttujen palkkaaminen on erittäin luonnollista johtuen siitä, että ihmiset lähtökohtaisesti luottavat enemmän tuttuihin ja tutun tuttuihin. Niille, joilla verkostot löytyvät, tämä toimii erittäin hyvin, mutta meidän pitäisi ottaa myös paremmin huomioon opiskelijat, joilla verkostoja ei vielä löydy.

Työn hakeminen ja työpaikan saaminen ei saisi jäädä kiinni nuoren opiskelijoiden vanhempien verkostoista eikä siitä missä päin opiskelee. On sanomattakin selvää, että hyvin verkostoituneen konsultin lapsella on helpompaa löytää itselleen työpaikka kuin esimerkiksi linja-autonkuljettajan.

Meidän pitää pystyä tuomaan opiskelijoille paremmin tietoisuuteen, minkälaisia työmahdollisuuksia on tarjolla ja vastavuoroisesti opiskelijat pitää saada paremmin näkyviin yrityksille. Oppilaitoksissa piilee erittäin paljon hyvää sekä erityistä osaamista, joka jää seinien sisälle piiloon.

Tämän haasteen ratkaisemiseen tarvitaan oppilaitosten, työelämän ja opiskelijoiden tehokkaampaa yhteistyötä, yhteyksien rakentamista, pitkäjänteistä tekemistä sekä erilaisia palveluita sen ympärille!

– Tiituksen tiimin Sami

Tiituksen avulla opiskelijat ja työnantajat kohtaavat toisensa helposti ja nopeasti. Ilmoita työmahdollisuudesta ilmaiseksi tai löydä juuri sinulle sopiva työpaikka!

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...