SOTE-opiskelijoiden työelämässä oppimisen paikat koordinoidaan jatkossa digitaalisesti

Tiitus Harkka on uusi digitaalinen palvelu ammatillisten oppilaitosten sosiaali- ja terveysalan, sekä kasvatus- ja ohjausalan työelämässä oppimisen jaksojen koordinointiin. Tiitus Harkka tarjoaa yhden keskitetyn digitaalisen kanavan, jossa kaikkia työelämässä oppimisen jaksoihin liittyviä vaiheita voidaan hallitusti koordinoida. Työnantajat voivat vastata Harkka-oppilaitosten lähettämiin kutsupyyntöihin ja esimerkiksi luoda yksikkökohtaisen tervetulokirjeen, joka lähtee kyseisen oppilaitoksen opiskelijalle automaattisesti, kun paikka vahvistetaan.

”Ammatillisen koulutuksen kentällä työelämässä oppimisen jaksojen koordinointi on tavattu hoitaa lukuisin eri tavoin: puhelimitse, sähköpostitse, sekä erilaisia listoja ja lomakkeita käyttämällä. Tiitus Harkan avulla näistä manuaalisista toimintatavoista voidaan vähitellen luopua. Vastaavaa palvelua ei ole aiemmin Suomessa ollut.”, toteaa Tiitus Harkka-palvelun projektipäällikkö Jukka Sierla.

Tiitus Harkka palvelee tällä hetkellä parhaiten sosiaali- ja terveysalan, sekä kasvatus- ja ohjausalan digitaalista koordinointia, mutta Tiitus Harkan käyttöä voi tulevaisuudessa ulottaa myös muiden alojen koordinointiin.

”Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikkien ammatillisten koulutusten työelämässä oppimisen jaksot voidaan koordinoida palvelun kautta. Tätä tulee viemään eteenpäin Tiitus Harkkaa käyttävistä oppilaitoksista muodostuva kehittäjäryhmä”, Sierla toteaa.

Tiitus Harkka-palvelu on syntynyt ammatillisten oppilaitosten toiveesta ja sitä on yhteiskehitetty yli kaksi vuotta kuunnellen tarkasti heidän ja alan työnantajien toiveita.

Nykyaikaiselle sähköiselle järjestelmälle on ollut Omniassa tilausta. Noin 3000 SOTE:n työelämässä oppimisen paikkaa pyörähtää koordinoidusti vuosittain vuosikellossa.

Työnantajataho inspiroi KSAOn Tiitus Harkkaan mukaan

Kouvolan seudun ammattiopistolla ajatus Tiitus Harkan käyttöönottamisesta syntyi työnantajatahon toiveesta. Lehtori Tanja Lähteenmäen kuvailee, miten tämä tapahtui: ”Toimin aikanaan Pohjois-Kymen sairaalan opiskelijakoordinaattorina. Lähdin selvittämään, että onko toiselle astella olemassa oman koordinointini helpottamiseen tehtyä palvelua. Lopulta selvisi, että Tiitus Harkkaa ollaan lähdössä suunnittelemaan. Työnantajataholta oli tullut paljon toiveita Tiitus Harkan tyyppisestä palvelusta. Kotkassa pidetyn tapaamisen pohjalta KSAOssa inspiroiduttiin ja päätettiin lähteä mukaan Tiitus Harkkaan. Tiituksen tiimistä on ollut suuri apu palvelun kehityksen ja käynnistämisen varrella. Palvelu ravistelee hyvällä tavalla samalla oppilaitoksen omia prosesseja.”

Tanjan työparin, lehtori Kaisa-Leea Kurkon mukaan on ollut tosi hienoa olla mukana Tiitus Harkkapalvelun kehityksestä alusta asti: ”Me molemmat uskomme, että tietojärjestelmä voi aidosti helpottaa koordinointia. Järjestämme lukuisia harkkajaksoja vuosittain. Palvelun kautta jäävät pois työtä kuormittavat sähköpostit, Excel-taulukot ja puhelinsoitot. Automaattisen tervetulokirjeen kautta opiskelijat kiinnittyvät heti yritykseen ja oikeasti voivat oppia tärkeitä työelämätaitoja. Ennen opiskelijat tekivät itsestään dokumentin, jonka veivät työpaikalle. Nyt sama hoituu digitaalisen Tiitus-profiilin avulla.”

Attendo Kankaronpuistossa Harkan käyttö todettiin vaivattomaksi

KSAOn Tiitus Harkkaa lähdettiin ensimmäisenä kokeilemaan Attendo Kankaronpuistossa Kouvolassa. Kankaronpuisto tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä kevyemmän tuen palveluasumista

Attendo Itä-Uusimaan ja Kymenlaakson rekrytointikoordinaattori Marika Autio kommentoi miten palvelua lähdettiin heillä viemään eteenpäin: ”Ensimmäisen opiskelijan luotsaaminen Tiitus Harkan kautta työssäoppimisen jaksolle tehtiin yhteistyössä KSAOn ja Tiituksen tiimin kanssa. KSAOn Hyvinvoinnin koulutusalan lehtoreiden Kaisa-Leea Kurkon ja Tanja Lähteenmäen avustuksella saatiin luotua Attendo Kymenlaakson organisaatiorakenne Tiitukseen. Kankaronpuistossa järjestelmän nappasi nopsasti haltuun tiiminvetäjä Sini Saari sekä esimies Paula Kurronen. Järjestelmä oli helppo omaksua käyttöön. Mukavinta on se, että Tiitusta ei tarvitse vahtia, sillä järjestelmä antaa herätteen sähköpostiin, kun harkkakutsu saapuu. Opiskelija saa järjestelmästä myös hyödyllistä tietoa harjoittelujaksosta tervetulokirjeen muodossa.”

Marikan mukaan Tiitus Harkkaa tullaan heillä käyttämään jatkossakin: ”Kun organisaatio ja yksiköt ovat perustettuina valmiiksi, niin käyttö on jatkossa vaivatonta. Suosittelemme Tiitus Harkkaa myös muille toimijoille. Opiskelijoille erilaisten järjestelmien käyttö on tuttua ja luontevaa. Tiitus säästää Harkka-työnantajien ja opettajien työaikaa ja sujuvoittaa työssäoppimisjaksojen koordinointia. Toivomme, että Tiitus-Harkka edistää myös rekrytointeja tulevaisuudessa, kun järjestelmä jalkautuu laajemmalle.”

”Tiitus Harkkaa oli isossa kuvassa mielekästä käyttää. Sain Harkka –järjestelmästä työvälineen tulevaisuuden koordinoinnin tarpeeseen. 

Omnia: ”Sain Harkka-järjestelmästä työvälineen tulevaisuuden koordinoinnin tarpeeseen”

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia lähti Tiitus Harkkaan mukaan myös varhaisessa vaiheessa. Koordinaattori Suvi Jaatinen kuvailee syitä, miksi Tiitus Harkkaan Omnia päätti lähteä mukaan: ”Omnia on suuri ja moderni koulutuksen tarjoaja, jolla on laajan valikoiman palveluita keskittyen elinikäisen oppimisen tukemiseen. Yrityksillä on Tiitus Harkka-palvelun kautta tapahtuvan työelämässä oppimisen paikkaan kiinnittämisen kautta mahdollisuus koordinoida suuria opiskelijaryhmiä ja saada opiskelijaan henkilökohtainen yhteys Tiitus Harkan kautta.”

Nykyaikaiselle sähköiselle järjestelmälle on ollut Omniassa tilausta. Noin 3000 SOTE:n työelämässä oppimisen paikkaa pyörähtää koordinoidusti vuosittain vuosikellossa. Tiitus Harkka -järjestelmän avulla Omnia voi huolehtia opiskelijalle sensitiivinen työelämässä oppimisen paikkaan kiinnittyminen valmiiksi koordinoidulle paikalle.

”Tiitus-profiili antaa opiskelijalle mahdollisuuden vaikuttaa millaisen kuvan haluaa itsestään opiskelijana, ihmisenä ja tulevana ammattilaisena työelämässä oppimisen paikalle antaa ennen työelämässä oppimisen jaksoa. Luodussa sähköisessä profiilissa voi antamiensa tietojen kautta jakaa mm. omaa kuvaa harrastuksistaan, video klippejä ammatillisista tilanteista, lihavoimaan profiilia kuvin kirjoitetun tekstin rinnalle.”, Jaatinen toteaa.

Minkälaista palautetta Tiitus Harkan ensikäytöstä on sitten saatu? Näin Suvi kuvailee saamaan palautetta: ”Tiitus Harkkaa oli isossa kuvassa mielekästä käyttää. Sain Harkka –järjestelmästä työvälineen tulevaisuuden koordinoinnin tarpeeseen. Järjestelmän sisäänajo ja yhteistyötahojen perehdyttäminen vaatii pitkäjänteistä työotetta, näin Tiitus Harkka järjestelmään siirtymisen mielekkäänä, koska työn hallinnan kannalta Tiitus Harkka järjestelmä tulee palvelemaan suurien kokonaisuuksien käsittelyä ja hallintaa.”.

Kaunialan sairaala: ”Rohkeasti vain mukaan kokeilemaan!”

Omnian kanssa Tiitus Harkkaa alettiin Kaunialan sairaalassa kokeilemaan vuodeosastoille lähtevien lähihoitajaopiskelijoiden jaksojen suunnittelussa ja jaksojen vahvistamisessa. Kaunialan sairaalan koulutuskoordinaattori Marjut Kautto koulutuskoordinaattorina huolehtii kaikkien opiskelijoiden jaksojen varauksista, joten hänelle oli työnsä puolesta luontevinta lähteä kokeiluun ja testaukseen mukaan.

Minkälaisia ensikäyttökokemuksia Kaunialan sairaala sai Tiitus Harkasta? Näin Marjut asiaa kommentoi: ”Ei tuntunut vaikealta, kun Omniasta saatiin ensin kaikki asetukset laitettua kuntoon. Varsinkin se tuntuu mukavalta ajatukselta, että opiskelijat voivat luoda profiilin Tiitukseen. On kiva tietää opiskelijoista muutakin kuin nimi! Esim. jonkin asian harrastuneisuutta tai kielitaitoa voidaan hyödyntää työssäoppimisjakson aikana asukkaittemme iloksi.”

Kaunialan sairaalan on tarkoitus laajentaa Tiitus Harkan käyttöä Omnian kanssa syksyllä. Hän lähettää terveisensä työnantajille, jotka pohtivat Tiitus Harkan käyttöönottoa: ”Rohkeasti vain mukaan kokeilemaan! Ohjeita ja apuja saa alkuvaiheessa, jos jokin asia takkuaa. Järjestelmä on selkeä ja yksinkertainen käyttää ja uskoisin, että tulevaisuudessa se myös tulee säästämään työaikaa, kun usean ihmisen kanssa sähköpostittelu ja soittelu siirtyy yhteen järjestelmään.”

Tiitus Harkkaan voi tutustua tarkemmin täältä:
https://www.tiitus.media/harkka/

Lisätietoa Tiitus Harkka-palvelusta antaa:

Tiitus
Jukka Sierla

050551667

jukka.sierla@tiitus.fi

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...