Tiitus julkaisee uuden palvelun kevytyrittäjille

Tiitus julkaisee opiskelijoille uuden kevytyrittäjyyspalvelun, jonka avulla opiskelijat pystyvät laskuttamaan omasta työstään ja ryhtymään matalammalla kynnyksellä yrittäjäksi. Oli kyseessä sitten naapurin aidan maalaaminen tai graafisen suunnittelun projekti suurelle yritykselle.

Tiituksen uusi kevytyrittäjyyspalvelu ei kuitenkaan tuo opiskelijoille pelkkää laskutuspalvelua, vaan myös kohtaamispaikan opiskelijoiden ja heille toimeksiantoja tarjoaville yrityksien välille. Tästä eteenpäin opiskelija voi kertoa omassa profiilissaan minkälaista osaamista hän olisi valmis yrityksille myymään ja yritykset voivat ottaa yhteyttä näihin opiskelijoihin suoraan palvelun kautta.

Kevytyrittäjyys tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että opiskelija voi laskuttaa palvelun kautta tehdystä työstä ilman y-tunnusta. Tiituksen toimitusjohtaja Sami Ahonen näkee kevytyrittäjyyden hyvänä yhdistelmänä opintojen ohella.  ”Kevytyrittäjyys on järkevä yhdistelmä ihan siitä syystä, että opiskelija pystyy joustavasti määrittelemään itse kuinka paljon tekee töitä kevytyrittäjänä eikä työtunteja määritellä hänen puolestaan.”

Kevytyrittäjyys on kasvanut viimeaikoina nopeasti yhdeksi työllistymisen muodoksi, sillä palkkatyölle ja yrittäjyydelle tarvitaan muitakin muotoja. Työelämä muuttuu kovaa tahtia, eikä työtä tehdä enää välttämättä vain yhdelle työnantajalle.

Ahonen näkee kevytyrittäjyydessä hienoimpana on, että sen aloittaminen on helppoa, vaivatonta ja opiskelija voi lähteä matalalla kynnyksellä kokeilemaan yrittäjyyttä tai omaa liikeideaansa.Toiminnan voi käynnistää kevyesti ilman stressiä eikä kevytyrittäjän tarvitse huolehtia kirjanpidosta.

Nykyisin työnantajat ottavat oppilaitoksiin paljon yhteyttä tarjoten opiskelijoille erilaisia projekteja, mutta ne ovat usein sellaisia mitä oppilaitokset eivät välttämättä pysty sisällyttämään osaksi kursseja tai opintoja. Projektit ovat kuitenkin arvokkaita mahdollisuuksia opiskelijoille kerryttää referenssejä työelämästä ja ne soveltuvat esimerkiksi loistavasti kevytyrittäjille. Yritysyhteistyöstä saadaan vielä kokonaisvaltaisempaa palvelua, kun opiskelijoita voidaan esitellä yrityksille kevytyrittäjinä apuna tilapäiseen tarpeeseen.

Ahonen muistuttaa, että kevytyrittäjyys tarjoaa myös työnantajille paljon uusia mahdollisuuksia, joiden potentiaalia ei ole ehkä vielä laajasti ymmärretty. Yrityksillä ei ole aina mahdollisuutta palkata työntekijää täysipäiväiseksi ja yrityksillä saattaa olla projekteja joihin tilapäinen apu voisi tulla tarpeeseen ja tähän tilanteeseen kevytyrittäjä sopii mainiosti eikä normaali työsuhde ole välttämättä järkevä vaihtoehto kummankaan osapuolen kannalta.

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...