Pähkinäinen linssikastike

Tämä pähkinäinen linssikastike sopii hyvin niin riisin kuin pastan kaveriksi. Halutessasi voit rikastuttaa kastiketta erilaisilla kasviksilla ja kookoskermalla sekä lisätä mausteita oman maun mukaan, kuten chiliä.

Ruoan valmistamiseen menee noin 20–30 minuuttia. Yhdelle henkilölle tästä riittää syötävää kolmesta neljää päivää!

Ainekset

  • 2 pienempää sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1–2 tlk esikeitettyjä linssejä, punaisia tai vihreitä
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 tl kurkumaa pippuria ja suolaa karrijauhetta
  • 1–2 rkl, mikäli tykkää pieni pala inkivääriä raastettuna, mikäli tykkää

Laita riisi tai pasta keittymään. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä kuori ja raasta inkivääri, mikäli haluat lisätä sen kastikkeeseen. Kuullota ensin sipulit öljyssä, lisää sitten valkosipuli ja inkivääri joukkoon ja paista vielä hetki.

Lisää kuivamausteet, tomaattimurska, huuhdellut linssit ja maapähkinävoi. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Tarkista lopuksi vielä maku. Mikäli jääkaapistasi löytyy kookosmaitoa, sopii se täydellisesti tämän kastikkeen sekaan. Voit lisätä sen joukkoon samaan aikaan tomaattimurskan ja linssien kanssa.

Ja ei muuta kuin syömään! Lisukkeeksi voit valmistaa vielä kasviksia, kuten höyryttää parsakaalia.


Roosa Sarajärvi

Innokas freelance-toimittaja, utelias journalistiopiskelija ja aktiivinen järjestötoimija. Muutetaan yhdessä maailmaa!

Instagram: @sarajarviroosa
LinkedIn: Roosa Sarajärvi
Email: rroosasa@hotmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...