Vinkit haalarimerkkien kiinnittämiseen

Tärkeä osa opiskelijaelämää on haalarit ja niistä saa ainutlaatuiset ja vielä hienommat keräämällä niihin merkkejä. Haalarimerkkien kiinnitys on hauskaa puuhaa, kun sen tekee oikein. Tässä ohjeet, kuinka merkit on helpointa kiinnittää haalareihin.


Tarvitset:

Haalarit

Haalarimerkkejä

Karhulankaa

Riittävän paksun neulan

Ratkojan halutessasi

Nuppineuloja


Aloitetaan perusteista. Eli haalarimerkkejä ei kannata liimata, vaikka se olisikin helpompaa, vaan ne kuuluu ommella kiinni. Näin ne pysyvät menossa mukana paremmin.

Haalarimerkkien ompeluun paras lanka on karhulanka. Se on hieman paksumpaa ja vahvempaa kuin normaali lanka.

Joidenkin merkkien takana on kerros, jonka voi ottaa pois. Näin merkistä tulee ohuempi ja se on helpompi kiinnittää. Tähän voi käyttää ratkojaa, mutta se onnistuu myös neulalla.

Merkkejä ei saa ommella sponsorien päälle vaan on hyvä aloittaa tyhjästä tilasta. Sijoittelua miettiessä kannattaa huomioida myös tulevat merkit, joten ompele ne siis tiiviisti. Näin haalareihin mahtuu useampi merkki ilman, että niitä tarvitse ommella uudestaan myöhemmin.

Kun merkille on löytänyt sopivan kohdan, kannattaa se kiinnittää nuppineuloilla. Näin merkki pysyy paikallaan ompelun ajan, joka tekee siitä helpompaa.

Ompelutekniikoita on useita, mutta yksinkertaisin ja helpoin on reunan yli vetäen.

Pidä hauskaa äläkä stressaa liikaa! Allekirjoittaneen yksi merkki meni nuppineulojen vähäisyyden takia aivan vinoon, ja sen jälkeen kiinnitin tarkoituksella vieressä olevatkin merkit samalla tavalla. Haalareiden ollessa päällä kukaan ei huomaa pieniä virheitä ja ne tekevät niistä juuri ainutlaatuiset.


Iida Lampi

Instagram: @iiduzkaa
Sähköposti: iida.lampi2000@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...