Rekryviestintä uusiin ulottuvuuksiin webinaarilla – Rekrytoijien vinkit uran alkuvaiheen työnhakuun

Olet opiskelija. Olet kevään aikana hakenut mahdollisesti useita kesätyö- tai harjoittelupaikkoja. Haastatteluun on vaikea päästä ja tuntuu, että toisesta päästä tulee vain ”ei kiitos”-viestejä tai sitten syvää hiljaisuutta. Kuulostaako tutulta? Ylen rekrytoijat jakoivat vinkkinsä uran alkuvaiheen työnhaussa erottumiseen hakijoille suunnatussa webinaarissa.

Pandemia-aika on vaikuttanut moneen asiaan – niin myös työnhakuun ja rekrytointiin. Työpaikat asiakaspalvelun parissa, jotka monesti työllistävät opiskelijoita opintojen ohella tai kesäisin ovat vähentyneet, oman alan ”entry-level” työpaikkoihin tai harjoittelupaikkoihin saattaa etätyömahdollisuuden vuoksi olla moninkertainen määrä hakijoita ja yleinen taloustilanne on kaikkialla huono. Useiden hylkyjen lannistamana tai olemattoman rekryviestinnän vuoksi voi olla vaikeaa lähteä parantamaan: jos palautetta ei saa, ei voi tietää onko vika hakemuksessa, ansioluettelossa tai jossain muussa.

Innostaviakin esimerkkejä rekryviestinnästä ja palautteenannosta onneksi on. Tällaisen koin hakiessani viestinnän alan harjoittelupaikkaa Yleltä tänä keväänä. Vaikka paikkaa ei tullut, jäi kokemuksesta käteen runsaasti vinkkejä työnhakuun ja inspiraatiota tulevaan. Ylen viestintäpäällikkö Anne-Mari Rajala pyrkii yleensä rekryissä antamaan henkilökohtaista palautetta, mutta harjoittelijahaun kohdalla se ei ollut mahdollista, sillä hakijoita oli yli 300. Tämän vuoksi hän sai idean järjestää yhdessä kollegoidensa kanssa paikkaa hakeneille suunnatun webinaarin, jossa pureuduttiin uran alkuvaiheen työnhakuun viestinnän ja markkinoinnin alojen näkökulmasta ja jaettiin vinkkejä ja rohkaisua. Rajala kokee, että Ylellä on työnantajana yhteiskunnallinen vastuu auttaa nuoria eteenpäin aiheessa. Hänestä palautteenanto on myös ainoa tapa kehittyä, vaikka sen vastaanottaminen voikin joskus olla kivuliasta.

Rajala kertoo webinaarin synnystä: ”Tunsin piston sydämessäni, että jollain tavalla meidän pitäisi voida tukea nuoria, jotka olivat käyttäneet selkeästi paljon aikaa hakemusten tekemiseen. Anni ja Salla-Rosa innostuivat ideasta ja Anni ryhtyi oitis organisoimaan tapahtumaa.” Rajala ei itse ole aiemmin törmännyt vastaavaan rekryviestinnässä. Yleensä hän tarjoaa puhelinaikoja tai sähköpostitse palautetta sitä haluaville. Myös ensimmäisessä vaiheessa karsiutuneet saavat

sähköpostiinsa tietoa siitä, millaisin perustein haussa pääsi jatkoon.

”Usealla hakijalla oli hakumateriaalit hyvässä kunnossa. Mukana oli kuitenkin myös sellaisia hakemuksia, joita olisi voinut saada sparraamalla houkuttelevammaksi ja hakijan osaamisen paremmin esiin”, Rajala kertoo. Henkilökohtaista sparraustakin yleläisillä oli tarjolla: webinaarin lopuksi arvottiin osallistujista kaksi henkilöä, jotka pääsivät tunnin sparraustuokioon Ylen rekrytoijien kanssa. Rajala on pyytänyt omalta sparrattavaltaan hakemuksen, CV:n ja mahdollisen portfolion etukäteen. Hän käy ne läpi, jonka jälkeen videoneuvottelussa keskustellaan, kuinka niitä voisi parantaa ja mitä olisi hyvä huomioida rekrytilanteissa.

Webinaarin sisältö oli rakennettu hakijoiden ennakkoon lähettämien kysymysten pohjalta. Tsemppauksen lisäksi jaossa oli arvokkaita käytännön vinkkejä suoraan rekrytoijilta itseltään. Vinkit painottuvat viestinnän ja markkinoinnin aloihin, mutta soveltuvat työnhakuun yleensäkin.

Yleläisten viesti ansioluetteloon ja hakemukseen liittyen oli: ole selkeä ja tuo oma osaamisesi esille. Etenkin luovissa rekryissä hakumateriaalipaketin voi jo itsessään rakentaa työnäytteeksi, joka puhuu puolestaan ja kiinnittää rekrytoijan mielenkiinnon. Ansioluettelon ja hakemuksen lisäksi myös portfoliot ja linkit työnäytteisiin kannattaa laittaa mukaan. Rajala kommentoi, että jos hän hakisi esimerkiksi ravintolaan töihin, hän tekisi sen ruokalistan muodossa. Hakemuksen tulee silti samalla olla huolella tehty, harkittu ja siisti. Ydinosaaminen tulee välittyä ja tiivistämisen taito on olennainen.

Hakemuksessa kannattaa myös tuoda ilmi työpaikkailmoituksessa haettuja asioita oman osaamisen kautta ja kohdentaa hakemus ja CV aina siihen paikkaan, jota ollaan hakemassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että aina täytyisi aloittaa alusta. Hakemuksesta ja CV:stä voi luoda pohjat, jotka saa pienellä räätälöinnillä muokattua toiseen paikkaan, silti vaikuttaen kuin ne olisivat juuri sinne kohdennettuja. Vielä hakemuksiin liittyvä helpotuksen sananen niille, jotka eivät omaa huikeita videonkäsittelytaitoja: videohakemus ei ole yleläisten mielestä itseisarvo. Jos videota haluaa käyttää osana hakemusta, tulee sen tuoda jotain lisää, ei toistaa CV:tä ja hakemusta. Jos taas haettuun paikkaan liittyy esimerkiksi esiintymistä tai videointitaitoja, on videohakemus kannattava lisä.

Monet työpaikat vaativat aiempaa kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä. Mistä sitten saada kokemusta omalta alalta, jos sitä ei uran alkuvaiheessa tai opintojen aikana vielä ole? Rajalan

mukaan yksi vastaus tähän ovat ainejärjestöt (lue myös https://www.tiitus.media/2021/05/20/ainejarjestotoiminnalla-verkostoja-ja-aktiivisuutta-ansioluetteloon/). Hän arvotti rekryssä viestinnälliset tehtävät ainejärjestöissä yhtä korkealle, kuin viestimisen yrityksissäkin. Myös pienempiä toimijoita, kuten järjestöjä, voi lähestyä tai kerryttää kokemusta harrastusten kautta, päivittämällä esimerkiksi oman seuran sosiaalista mediaa. Viestinnän ja markkinoinnin aloilla omaa osaamista voi kuitenkin osoittaa luomalla hakemuksesta työnäytteen. Portfolioon voi pistää esimerkiksi itse tekemiään somepostauksia tai kirjoittaa blogitekstin vaikka ei olisikaan blogia.

Jos työnhaku tuntuu kaikesta huolimatta kestävän kauan, ei kannata lannistua. Yleläisten vinkki on: älä jää yksin. Vaikka se voi tuntua vaikealta, voi omia hakemuksia näyttää muille ja keskustella niistä. Näin niihin voi saada uutta näkökulmaa ja ulkopuolisen palautetta. Yksin hakemusten kanssa puurtaessa kun voi tulla sokeaksi omille teksteilleen. Rajala kannustaa: ”Valmistele houkutteleva hakumateriaalipaketti osaamisestasi. Myös persoona saa näkyä. Usko siihen, että sinun aikasi ja paikkasi löytyy vielä! Jos alkaa tuskastuttaa, kerro kotona tai kavereillesi, mitä kaikkea osaat. Huomaat, että oletkin itse asiassa tosi taitava. Työnhaku ei ole kenellekään helppoa, mutta sinnikäs yrittäminen ja itsensä kehittäminen kannattaa varmasti.”

Vinkkejä ja rohkaisua työnhakuun! Ylen pieni webinaari 28.4.2021. Anne-Mari Rajala (Yle viestintä), Salla-Rosa Leinonen (Yle Kioski) ja Anni Klutas (Yle HR)

Tiia Kailaheimo

Kirjallisuustieteen opiskelija ja innokas, sivutoiminen viestijä ja tarinankertoja Tampereelta.

LinkedIn: Tiia Kailaheimo

Instagram: @tiiakailaheimo

tiia.kailaheimo@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...