Kevytyrittäjyyshaastattelu

Mistä kuulit kevytyrittäjyydestä? 

Minulla on muutama ystävä, jotka ovat toimineet tai toimivat kevytyrittäjinä. He ovat kertoneet minulle hieman kevytyrittäjyydestä ja miten se käytännössä toimii. En kuitenkaan ollut ottanut varsinaisesti selvää kevytyrittäjänä toimimisesta ennen kuin se tuli itselleni ajankohtaiseksi.

Mitä ajatuksia kevytyrittäjyys sinussa ensin herätti? 

Aluksi kevytyrittäjyys kuulosti jopa hieman haastavalta, sillä yhdistin sen ehkä liikaa varsinaiseen yrittäjyyteen. Kuitenkin perehdyttyäni tarkemmin asiaan, huomasin, miten helppoa kevytyrittäjänä toimiminen todellisuudessa onkaan ja miten kyseistä palvelua voi hyödyntää myös palkkatyön rinnalla satunnaisten sivutoimien laskuttamiseen.

Mikä sai sinut lähtemään kevytyrittäjäksi?

Sain mahdollisuuden kirjoittaa opiskelijoiden elämästä ja arjesta kertovia, verkossa julkaistavia tekstejä, joiden laskuttaminen sujuu kätevästi kevytyrittäjäpalvelun kautta.

Minkälaisia hommia teet kevytyrittäjänä? 

Olen hyvin tuore kevytyrittäjä, sillä kokemusta on kertynyt vasta muutaman kuukauden ajalta. Tällä hetkellä kirjoitan verkossa julkaistavia tekstejä, joita laskutan laskutuspalvelun kautta.

Mikä on mielestäsi parasta kevytyrittäjyydessä? 

Ehdottomasti sen helppous! Etenkin näin opiskelijana koen kevytyrittäjänä toimimisen hyväksi vaihtoehdoksi, jolla kerryttää työkokemusta ja tienata opintojen ohella. Asiakkaiden laskuttaminen on kätevää kevytyrittäjäpalvelun kautta, eikä palveluun rekisteröitymisestä muodostu aloitus- tai kuukausikuluja. Laskutuspalvelua voi myös hyödyntää niin usein tai harvoin kuin itselle sopii.

Mitkä ovat mielestäsi kevytyrittäjyyden huonot puolet?

En ole omalla kohdallani tähän mennessä huomannut kevytyrittäjyydessä huonoja puolia.

Mitä aloittavan kevytyrittäjän olisi hyvä tietää ennen kuin ryhtyy kevytyrittäjäksi? 

Kannattaa ottaa selvää, millaisia töitä ja palveluja kevytyrittäjänä pystyy laskuttamaan, sillä mahdollisuuksia on monia. Voisiko esimerkiksi omasta harrastuksesta saada lisätienestiä? Laskutuspalveluiden sivuilta löytyvät selkeät ohjeet laskujen lähettämistä varten, eikä laskuttaminen  

ole vaikeaa, vaikka aiempaa kokemusta laskuttamisesta ei olisi. Huomionarvoista on myös se, että laskutuspalvelu ottaa laskuttamisesta tietyn prosenttimäärän suuruisen palkkion. Omalla kohdallani laskutettavat summat ovat olleet suhteellisen pieniä, joten laskutuspalvelun palkkiot ovat olleet muutaman euron luokkaa. Mielestäni kevytyrittäjyys soveltuukin parhaiten melko satunnaisten tulojen laskuttamista varten.

Minkälainen kokemus sinulla on laskutuspalvelusta ja sen käytöstä?

Olen ollut tyytyväinen käyttämääni laskutuspalveluun. Laskutus on nopeaa ja helppoa palvelun kautta, eikä eteeni ole tullut ongelmia. Laskuttaessa minun tulee vain kirjata palveluun laskun vastaanottajan sekä laskutettavan työn tiedot, jonka jälkeen palvelu siirtää palkkion tililleni vastaanottajan maksettua laskun.

Tunnetko muita kevytyrittäjiä ja mitä he tekevät kevytyrittäjinä?

Tunnen muutaman henkilön, jotka toimivat tai ovat toimineet kevytyrittäjinä. He ovat hyödyntäneet kevytyrittäjyyttä ja laskutuspalveluja laskuttamalla esimerkiksi valokuvaamisesta, tehdyistä käännöstöistä, asuntojen siivoamisesta sekä sosiaalisen median julkaisuista.

Miksi opiskelijan kannattaa ryhtyä kevytyrittäjäksi?

Se on helppo ja yksinkertainen tapa muuttaa oma osaaminen työkokemukseksi ja tienata opintojen ohella. Mikäli ei esimerkiksi onnistu nappaamaan kesä- tai osa-aikatöitä opintojen ohelle, voi kevytyrittäjänä toimiminen antaa mahdollisuuden tienata omalla osaamisella.

Onko mielikuvasi yrittämisestä muuttunut kevytyrittäjyyden aikana?

En ollut ennen kevytyrittäjyyttä kuvitellut koskaan ryhtyväni yrittäjäksi, sillä olen ajatellut, että minulla tulisi olla sekä hyvä yritysidea että erityisosaamista, jotta se olisi järkevää. Koen kuitenkin, että kevytyrittäjänä toimiminen on muuttanut mielikuvaani yrittämistä kohtaan positiivisemmaksi. Uskon, että tulen palkkatöiden lisäksi käyttämään kevytyrittäjäpalvelua pienimuotoisten sivutoimien laskuttamiseen myös tulevaisuudessa.


Johanna Mäntylä

Venäjän kielen ja kulttuurin opiskelija Tampereelta

Instagram: @johannnamantyla
LinkedIn: Johanna Mäntylä

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...