Miran ajatuksia kevytyrittäjyydestä

Tampereella asuva Mira opiskelee Tampereen yliopistolla englannin kääntämistä ja monikielistä viestintää ja tarkoitus olisi alkaa pikkuhiljaa valmistua. Mira opiskelee alalle, jolle on varsin ominaista työllistyä freelancerina tai yrittäjänä. Miralle se sopii, sillä hän halusi työllistyä alalle, jolla voi tehdä töitä itsenäisesti ja määritellä oma työajan itse, vaikkakin nuorempana Mira oli ajatellut, että ei koskaan haluaisi ryhtyä yrittäjäksi.

Miralle on tullut tutuksi kevytyrittäjyys opintojen aikana: hän kuuli siitä ensimmäistä kertaa yrittäjyyskurssilla. Kevytyrittäjyys kuulosti hänestä heti houkuttelevalta, koska hän ei halunnut mennä yrityksiin töihin eikä myöskään perustaa yritystä, niin kevytyrittäjyys sopi hänelle loistavasti.

– Opintojen ohella kevytyrittäjänä toiminen toi juuri sellaista joustavuutta kun olin toivonut eikä minun tarvinnut sitoutua mihinkään pitkäksi aikaa. Se saattaa opiskeluiden ohella olla hieman haastavaa, Mira sanoo.

Mira tekee kevytyrittäjänä sisällöntuotantoa sekä käännösprojekteja. Ensimmäinen asiakas löytyi yllättävän läheltä, kun sukulaisen yritys tarvitsi käännöspalveluita nettisivujen kääntämiseen.

– Oman työn hinnoittelu on aluksi vaikeaa, koska hinnoitteluperusteita ja malleja on hyvin paljon. Aluksi pyysin töistäni liian vähän ja sitten kun pyysin ainejärjestön edustajalta neuvoa hinnoitteluun, niin hän sanoi, että hintoja kannattaisi nostaa. Onneksi asiakas tähän suostui, sanoo Mira.

Kevytyrittäjyyden paras puoli on sen helppous ja vaivattomuus, mutta huonona puolena on se, että kaikki esimerkiksi verotukseen liittyvät asiat eivät ole aina niin selkeätä. Onneksi tukea saa kevytyrittäjäpalveluiden kautta sekä itse verottajalta.  Miran mielestä on tärkeää myös katsoa se, että tuleeko kevytyrittäjäpalvelun kautta itselleen y-tunnusta vai ei. Sillä on paljon vaikutusta esimerkiksi starttirahan saatavuuteen.

– Minulla on myös kavereita, jotka tekevät hommia kevytyrittäjänä. Opiskelijakaverit tekevät toki samoja töitä kun minäkin, mutta yksi tekee myös nettisivuja ja yksi tarjoaa siivouspalveluita.

Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun käyttö on helppoa ja palvelun käyttö on varmaa. Palvelumaksun maksaminen ei Miraa harmita, sillä hän maksaa laskuttamisen helppoudesta ja byrokratian vähyydestä mielellään.

– Opiskelijan kannattaa mielestäni ryhtyä kevytyrittäjäksi, koska se on vaivatonta ja se on helppo tapa lähteä kokeilemaan, voisiko yrittäjyys sopia juuri sinulle. Myöskään lisätienestit eivät koskaan ole pahaksi. Kevytyrittäjyys mahdollistaa sellaisen itsenäisyyden, että voit itse päättää mitä töitä teet ja se tuo sellaista voimaannuttavaa vapautta!


Mira Kainulainen

Kieli-intoilija ja englannin kääntäjä, jolla on kyltymätön tarve kehittää itseään, oppia uutta ja parantaa maailmaa.

Sähköposti: mira.kainulainen@outlook.com
Instagram: @straycatclaw

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...