Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun kokemuksia

Roosa Sarajärvi on 21-vuotias medianomiopiskelija Oulusta. Opintojen ohella hän työskentelee freelance-toimittajana ja on aktiivinen järjestötoimija, mutta nauttii myös lenkkeilystä luonnon rauhassa sekä kirjojen lukemisesta sohvan nurkassa.

Roosa tulee yrittäjäperheestä ja on aina ollut kiinnostunut yrittäjyydestä. Hänelle tarjoutui loistava mahdollisuus lähteä kokeilemaan kevytyrittäjyyttä, kun yhdistys etsi sisällöntuottajaa, joka voisi tarjota palveluitaan freelancerina esimerkiksi kevytyrittäjäpalvelun kautta. Vaikka yrittäjyys oli Roosan perheessä arkipäivää, jännitti häntä silti lähteä tekemään hommia kevytyrittäjänä.

– Kevytyrittäjyydessä minua jännitti nimenomaan sana ”yrittäjä”. Yrittäjyyttä kauhistellaan ja paljon käydään keskustelua siitä, että kannattaako olla yrittäjä. Kun perehdyin kevytyrittäjyyteen enemmän, alkoi se vaikuttaa tosi siistiltä jutulta ja tuli sellainen fiilis, että se olisi tosi joustava ja riskitön tapa lähteä testaamaan yrittäjyyttä, sanoo Roosa.

Vaikka Roosaa jännitti lähteä kevytyrittäjäksi, päätti hän silti siihen ryhtyä, koska joustava tapa tienata lisää rahaa opiskeluiden ohella houkutteli ajatuksena. Rahan lisäksi kevytyrittäjänä pystyy kerryttämään kokemusta omalta alalta ja tähän asti Roosa onkin tehnyt toimittajan töitä. Kirjoittamisen lisäksi esimerkiksi valokuvaaminen kuuluu hänen palvelutarjontaan.

– Näiden töiden tekeminen etenkin alussa voi usein olla haastavampaa, jos niitä ei tarjoa kevytyrittäjänä tai yrittäjänä. Kevytyrittäjäksi ryhtyminen oli niin helppoa, kun ei tarvinnut lähteä erikseen opiskelemaan esimerkiksi kirjanpitoa tai hankkia laskutuspalvelua, mitkä taas kuuluvat normaaliin yrittäjyyteen. Laskut osaa kuka vain palvelun kautta lähettää eikä paperitöistä tarvitse stressata, sanoo Roosa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että asiaan kannattaa silti perehtyä, jotta turhia yllätyksiä ei tule. Oman työn hinnoittelussa Roosa koki olevan aluksi haasteita, mutta ilmaiseksi omaa työtään ei kannata hänen mukaansa tarjota. Omaa ammattitaitoa ei kannata väheksyä, vaikka ei olisikaan vielä koulusta valmistunut.

Roosan lähipiirissä toimii myös paljon muita kevytyrittäjiä, jotka tekevät samanlaisia töitä kuin hän, mutta osa tarjoaa myös esimerkiksi siivouspalvelua sekä graafista suunnittelua.

– Tämä osoittaa tietenkin sen, että opiskelijana kevytyrittäjyys on joustava tapa saada lisätienistiä opintojen ohella. Mikäli on jotain harrastuksia, intohimoa tai ammattitaitoa, josta voisi yritystä tai yksityishenkilöä laskuttaan niin miksi sitä ei tekisi? Kevytyrittäjänä työskenteleminen on ollut minulle paljon mukavampi vaihtoehto kuin se, että tekisin töitä joidenkin työvuorojen mukaan, sillä opiskelijana ja järjestöaktiivina tietty sitoutuminen tuntui haastavalta ja aikatauluja oli vaikea sumplia.

Roosan mielikuva yrittäjyyttä kohtaan on muuttunut entistäkin myönteisemmäksi. Kaikessa tekemisessä on tietenkin epävarmuustekijöitä, mutta kun miettii yrittäjyyttä, saa kevytyrittäjänä riskit minimoitua, kun yrityksen perustamiseen liittyviä kustannuksia ja velvoitteita ei tule.

– Mielestäni yrittäjyydestä pitäisi puhua enemmän ja sen ympärille pitäisi saada jo varhaisessa vaiheessa enemmän positiivista keskustelua, mutta toki riskeistäkin pitää puhua ja ne pitää tiedostaa. Kevytyrittäjänä on tästä syystä helppoa lähteä liikkeelle. Lisäksi Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun käyttö on helppoa ja sen selkeys miellyttää ainakin omaa silmää. Laskut on helppo lähettää ja niiden tilaa on kätevä seurata!

Roosa rohkaiseekin opiskelijoita kokeilemaan kevytyrittäjyyttä, koska hän ei näe siinä mitään menetettävää. Kunhan saat mietittyä sen mitä voisit ihmisille myydä – oli se sitten valokuvausta tai remppaamista – niin lähde kokeilemaan!


Roosa Sarajärvi

Innokas freelance-toimittaja, utelias journalistiopiskelija ja aktiivinen järjestötoimija. Muutetaan yhdessä maailmaa!

Instagram: @sarajarviroosa
LinkedIn: Roosa Sarajärvi
Email: rroosasa@hotmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...