Korona-aika tuo opiskeluun omat haasteensa ja etunsa

Vuoden 2020 alussa koronavirus pysäytti maailman. Koronaviruspandemia toi mukanaan tapahtumien peruuntumisen, etätyöskentelyn Teamsissä, ylioppilasjuhlien etälähetykset sekä tartunnan/tartuntaepäilyksen iskiessä karanteenit kotosalla.

Minulla on ollut lähiopetusta enemmän kuin etäkoulua tämän kuluneen lukuvuoden 2020-2021 aikana. Silloin harvoin kun oppitunteja pidettiin etänä, etäkouluun oli toisinaan hankalaa keskittyä. Nettiyhteys oli kuitenkin suurimmaksi osaksi hyvä etätuntien aikana. Tredun tapaisten alojen opiskelu etänä ei ole mielestäni yhtä helppoa omaksua kuin lähiopetuksessa, sillä Tredun opinnot keskittyvät enemmän käytännön tekemiseen kuin kirjojen pänttäämiseen. Jos olisin vielä lukiossa, kokisin etäkoulun onnistuvan varmasti paremmin.

Etäopetuksessa oli kuitenkin se etu, että sain herätä myöhemmin kuin lähiopetukseen lähtiessä. Lisäksi koulupäivät tuntuivat jotenkin rennommilta, kun opiskeli etänä. Lähiopetus vaatii minulta tunnin koulumatkan.

Yhteisöllisyys jää vähäisemmäksi etäkoulussa, vaikka yhteisöllisyys olisi elintärkeää elämän jokaisessa vaiheessa. Joillekin yksin asuville koulukaverit saattavat olla ainoita yhteisöllisiä tapaamisia koulupäivien aikana. Etäaikana lisääntynyt itsenäinen työskentely oli siksi osittain huono asia, koska opettajiin ei välttämättä saa yhteyttä niin hyvin kuin jos näkisi heitä koulussa kasvotusten.

Onneksi Tredu tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden hakea ruokarahakorvausta etäajalta. Sillä tavalla koulu on huomioinut ne nuoret, joiden perhe ei ole kovinkaan varakas. Myös omilleen juuri muuttaneilla nuorilla ei ole kovinkaan paljon ylimääräistä rahaa, jos he eivät ole saaneet töitä.


Sofia Tuohimaa

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...