Kolme vinkkiä kesästä nauttimiseen opiskelun ohella

Kesäopinnot ovat monelle korkeakouluopiskelijalle oiva ratkaisu, jos haluaa käyttää kesäloman hyödyksi opiskelun osalta. Kesällä voi ottaa kiinni kulunutta vuotta suorittamalla rästiin jääneitä kursseja tai keventää tulevan lukukauden kurssimäärää. Kesäkuukausina korkeakoulut järjestävät myös ainutlaatuisia projekteja sekä kursseja, jotka ovat itsessään niin mielenkiintoisia, että niihin on vain pakko päästä käsiksi ja osallistua. Kesäopinnot, kesätyöt ja rento lomailu kuulostaa vaikealta yhtälöltä, mutta usko pois, se on täysin mahdollista muutaman vinkin avulla.

Jokaiselle opiskelijalle jo ennestään tuttu sana, aikataulutus, on myös avain rentoon kesään. Alkukesästä, kun tulevien kuukausien kuviot alkavat olla selvillä, kannattaa istuutua aloilleen ja suunnitella kesän ajankäyttöä. Kalenteriin on hyvä kirjata mahdolliset kesätyöt ja tämän jälkeen lähteä pohtimaan, kuinka monta kurssia on kesän aikana suoritettavana ja millaista työmäärää kurssien suorittaminen edellyttää. Aikataulutustapoja on yhtä monta kuin aikatauluttajaa ja ajankäyttö kannattaa suunnitella täysin sen pohjalta, mikä on itselle toimivin ratkaisu. Yksi hyvä malli on opiskella vain alkuviikko ja näin loppuviikko jää aikaa lomasta nauttimiseen. Toinen tapa on käynnistää arkiaamut opiskelun ja kahvikupin merkeissä ja näin loppupäivä jää aikaa kaiken muun tekemiselle. Tärkeää on muistaa, että oli ajankäyttö sitten millaista, on hyvä jättää viikosta ainakin yksi päivä ihan vain lomapäiväksi kaikista velvollisuuksista ja lähteä vaikkapa pyöräretkelle.

Kesäpäivästä voi nauttia myös itse opiskeluhetken aikana. Ulkona paistaa aurinko ja iho kaipaisi rusketusta, mutta deadline kolkuttaa jo oven takana? Pakkaa opiskelutarvikkeet mukaan ja suuntaa läheiseen puistoon, rannalle tai vaikkapa kahvilan terassille. Toimiva ratkaisu on myös oma parveke tai piha.

Kesä on myös herkuttelun aikaa, jolloin esimerkiksi kotimaisia mansikoita on helposti saatavilla. Käy hakemassa tuoreita mansikoita opiskeluevääksi tai tuunaa vesilasiin kesäinen juoma jääpalojen, mansikkasiivujen ja sitruunamelissan avulla. Huomattavasti rennompaa on opiskella hyvien eväiden kanssa


Sini Mäensivu

Tiituksen sisällöntuottaja ja kulttuurialan opiskelija

IG: sinimaensivu
Email: sinimaensivu@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...