Opiskelijoiden jaksaminen korona-aikana

Opiskelijoiden jaksaminen on muodostunut erittäin ajankohtaiseksi aiheeksi parin viime vuoden aikana ja tilannetta on vaikeuttanut entisestään maailmanlaajuisesti levinnyt koronavirus. Se on tuonut merkittävästi lisähaastetta opintoihin ja vaikeuttanut niitä. Virus on varjostanut varmasti jokaisen ihmisen elämää, mutta etenkin opiskelijat ovat joutuneet sopeutumaan aivan uuteen tilanteeseen.

Oppilaitokset suljetaan, etäopetus alkaa, opiskelijatapahtumat perutaan ja sosiaaliset kontaktit vähenevät. Nämä ovat varmasti tuttuja asioita kaikille, jotka ovat opiskelleet tai aloittaneet opintonsa korona-aikana. Kun kaikki opiskelu tapahtuukin yhtäkkiä etänä ovat niin opiskelijat kuin opettajatkin uudessa tilanteessa. Sama opetus täytyisi pystyä järjestämään, mutta nyt teamsin välityksellä.

Etäopiskelu ja sen itsenäisyys ovat luoneet monelle lisästressiä. Lisäksi motivaation puute on vaikeuttanut opiskelua ja tehtävien aloittamista. Todella hankala tilanne on niille, jotka tarvitsevat opiskelussaan erityistä tukea. Myös epätietoisuus tulevaisuudesta ja opintojen etenemisestä on aiheuttanut monille ahdistusta, ja osa on miettinyt jopa opintojen keskeyttämistä.

Muun muassa näiden asioiden parissa moni opiskelija on joutunut kamppailemaan, eikä ihme, että monen jaksaminen on koetuksella. Toivonkin, että opiskelijoiden jaksaminen otetaan tulevaisuudessa yhä paremmin huomioon ja ollaan valmiina tarjoamaan tukea sitä tarvitseville.


Aleksi Hämäläinen
hamalainenaleksi02@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...