Pomodoro – apusi parempaan keskittymiseen opiskellessa

Jos huomaat ajatuksiesi haahuilevan opiskellessa tai pian tehtävän aloittamisen jälkeen löydätkin itsesi jo selaamasta sosiaalista mediaa, voi Pomodoro olla pelastuksesi!

Pomodorolla tarkoitetaan työskentely- ja opiskelutekniikkaa, jonka tehtävänä on auttaa sinua keskittymään yhteen tehtävään kerrallaan.

Pomodoron hyödyntäminen opiskellessasi näyttäisi tältä:

1. Valitse jokin opiskelutehtävä, jota haluat viedä eteenpäin

2. Aseta kello tai ajastin 25 minuutin päähän ja tee tehtävää keskeytyksettä tämä aika

3. Pidä 5 minuutin tauko

4. Tauon jälkeen voit jatkaa edellistä tehtävää mikäli se jäi kesken tai voit vaihtaa toiseen tehtävään Pomodoroja eli 25 minuutin työskentelyä + 5 minuutin taukoja suositellaan tehtäväksi 4 kierrosta peräkkäin, jonka jälkeen voit pitää pidemmän tauon. Pidempi tauko voi olla esimerkiksi puolen tunnin ruokatauko.

Suositeltavaa on, että kun asetat ajastimen tai kellon 25 minuutin päähän, on tärkeää laittaa puhelin äänettömälle tai ainakin kaikki ilmoitusäänet pois päältä, jotta ne eivät häiritse työskentelyäsi. Näin ollen pääset keskittymään yhteen tehtävään 25 minuuttia kerrallaan täysin keskeytyksettä!


Mirka Helander

Nuori yrittäjä, wellness tradenomiopiskelija sekä luova Tiituksen sisällöntuottaja
Instagram: @mirkahelander
Sähköposti: mirka@mirkahelander.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...