Ruutineista selkeyttä arkeen myös kesällä


Itselleni kesä ei tarkoita lomaa, vaan työskentelyä ja itseni kehittämistä. Vasta muutaman vuoden aikana olen oppinut rytmittämään arkeani, sekä luomaan itselleni rutiineja mitkä parantavat focusta ja auttavat minua saavuttamaan täyden potentiaalini. Ehdottomasti tahdon jakaa muutamat rutiinit, jotka varmasti helpottavat sinunkin arkeasi. Kuitenkaan kesällä ei suotta kannatta ottaa ylimäärästä stressiä rutiineista tai niiden puuttumisesta, vaan pikkuhiljaa lisätä niitä lähemmäs taas syksyn opintoja.

Paluu arkisiin rutiineihin voi olla kesän menojen takia haastavaa, etenkin opintojen siirtyessä näillä näkymin takaisin lähiopetukseen. Rutiinit selkeyttävät arkea, sekä auttavat aivoja toimimaan selkeämmin. Vaikka kesällä onkin paljon hauskoja menoja tai vaihtoehtoisesti ei mitään muuta kuin vain nautiskelua, niin sitä suuremmalla syyllä on hyvä pitää arjessa rutiineja yllä. Etenkin, kun vasta totuteltiin etäopiskeluun, niin nyt täytyy uudelleen jo syksyllä totutella lähiopiskeluun. Mikä avuksi sitten kesänajaksi rutiinien ylläpitämiseen?

  • Sosiaalisenmedian käyttöä olisi hyvä rajoittaa, sillä puhelimeen hukkuu hetkessä ajan lisäksi myös keskittymiskyky, sekä etenkin opiskelijalle voi olla petollista seurata sosiaalisenmedian kautta muiden elämää varsinkin, jos vertaa omaa arkea muiden arkeen. Sosiaaliselle medialle voi asettaa käyttörajoituksen omaan puhelimeen tai vaihtoehtoisesti esim. instagramin tai tiktokin voi poistaa. Tässä kannattaa haastaa itsensä ja luopua vaikka viikoksi, niistä sovelluksista mihin ruutaikaa kuluu eniten.
  • Itsestään saa enemmän irti, kun menee nukkumaan aikaisemmin ja myös herää aikaisemmin. Aikaisemmin herääminen luo aamulle varaslähdön, joka kannattaa hyödyntää itseään kehittävillä asioilla tai vaihtoehtoisesti käydä pienellä lenkillä tai kuntoilemassa.
  • Ruokien valmiiksi tekeminen on varsinainen ajan, sekä lompakon säästäjä. Vaikka kesällä on mukavampaa nauttia ja käydä ulkona syömässä, niin on hyvä arkena silti valmistaa ruuat etukäteen ja pakata ne valmiiksi rasioihin. Näin säästät aikaa, stressiä ja rahaa.
  • Viikon suunnittelu ennakkoon selkeyttää menoja, vaikka kesään kuuluukin extempore retket ja muut kivat aktiviteetit. On kuitenkin hyödyllistä kirjata ylös kalenteriin tärkeät päivät ja sovitut tapaamiset, sekä työvuorot.

Susanna Kalliosto

Haaga-Helia tradenomi opiskelija
IG – susachups 
Sposti – susanna.kalliosto@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...