Nuorten on tärkeää huomioida sosiaalisen median hyvät ja huonot puolet

Nykyajan nuoret ovat kasvaneet sosiaalisen median läsnäollessa ja nuoret stressaavat somen vuoksi yhä enemmän ulkonäköpaineista.

Nuoret käyttävät mielellään Tiktok, Snapchat ja Instagram sovelluksia, Facebookia ehkä jopa vähemmän. Nuorille on tärkeää tulla kuulluksi sosiaalisessa mediassa. Sitä kautta nuoret voivat saada yhteyden ystäviinsä ja kaukana asuviin sukulaisiin. Instagramissa nykyajan nuorten jokapäiväiseen elämään kuuluu myös humoristisien mietelauseiden eli meemien jakaminen.

Youtubettajat tulivat nuorten keskuudessa suosioon 2010-luvulla. Youtubessa nykyajan nuoret voivat seurata erilaisia somevaikuttajia ja katsoa heidän My Day –videoitaan, joissa nimensä mukaisesti somevaikuttaja selittää päivän kulustaan. Sosiaalisen median positiivisten puolien lisäksi nykyajan nuorten keskuudessa nettikiusaaminen on liiankin yleistä.

Sosiaalisessa mediassa kuka vain voi tulla sanomaan mitä vain ja esiintyä jopa anonyyminä rumien puheidensa takana. Nettikiusaaminen voi jättää kenelle tahansa nuorelle pysyvät jäljet koko loppuelämäksi. Siksi olisi kallisarvoisen tärkeää, että nuoret puhuisivat luotettavalle aikuiselle aina kun kohtaavat epäoikeudenmukaisuutta netissä. Oli se sitten äiti, mummu, täti tai vaikka oma luokanopettaja. Yksin kenenkään nuoren ei tarvitse kuitenkaan jäädä.

Netin kautta kuka tahansa nuori voi saada vaikka uuden ystävän, mutta nuorten on tärkeää huomioida myös netin nurjat puolet. Ollaan fiksusti netissä ja puhutaan avoimesti tarvittaessa sosiaalisessa mediassa kohdatusta epäoikeudenmukaisuudesta.

Kirjoittaja: Sofia Tuohimaa

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...