Yliopistossa kannattaa aloittaa kielten opiskelu

Tässä tulee vinkki opiskelijalta toiselle opiskelijalle: aloita opintojesi ohella jonkin kielen opiskelu. Se voi olla kieli, jota olet alemmalla koulutusasteella opiskellut muutaman kurssin tai ihan aivan uusi kieli, joka vain kuulostaa kiehtovalta. Alkuun idea kielten opiskelusta saattaa tuntua haastavalta ja ehkä vähän pelottavaltakin, mutta lupaan, että se on silti kannattavaa. Milloin sinulle tulee enää opintojesi jälkeen mahdollisuutta aloittaa opiskelemaan kieliä ilmaiseksi?

Itse opiskelen opintojeni ohella mandariinikiinaa, sillä olen kiinnostunut kiinalaisesta kulttuurista. Jonain päivänä haluan päästä matkustelemaan ympäri Kiinaa ja sen päivän koittaessa saa reissuni aivan uuden ulottuvuuden, kun osaan jonkin verran paikallista kieltä. Paikallisen kielen osaaminen avartaa myös ymmärrystä alueen kulttuurista. On mielenkiintoista kuulla, millä tavalla ihmiset puhuvat toisilleen omalla kielellään ja mitä mainoskylteissä lukeekaan.

Matkustelemisen ja vieraan kulttuurin ymmärtämisen lisäksi kielten opiskelu kannattaa myös työelämän kannalta. Työnhaussa jonkin kielen osaaminen saattaa olla se erottava tekijä, millä sinut valitaan työtehtävään muiden hakijoiden joukosta.

Kielten opiskelun kautta myös elokuvat ja musiikki saavat aivan uuden tulokulman. On aika siistiä, kun ymmärtääkin espanjankielisen kesähitin lyriikat. On myös paljon helpompaa laulaa biisin mukana, kun osaa lausua sanat oikein. Kielten opiskelu siis todellakin kannattaa. Kun valitset seuraavan kerran opintojakson kursseja, kurkkaa oppilaitoksesi tarjonta ja anna kielten opiskelulle mahdollisuus!


Sini Mäensivu

Tiituksen sisällöntuottaja ja kulttuurialan opiskelija

IG: sinimaensivu
Email: sinimaensivu@gmail.com

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...