Sinusta hyvinvointialan liiketalouden ammattilainen? – Lue mitä uusi Wellness tradenomin koulutuslinjaus pitää sisällään

Jos etsit itsellesi koulutusta tai tutkintoa, joka on ainutlaatuinen, uunituore ja yhdistää liiketalouden sekä hyvinvointialan opinnot, on Wellness-liiketoiminnan opinnot sinun valintasi!

Mikä ihmeen Wellness tradenomi?

Savonian ammattikorkeakoulu käynnisti Wellness tradenomin koulutuslinjan syksyllä 2017, jotta koko ajan kasvavalle Wellness-alalle saataisiin rautaisia alan ammattilaisia sekä uusia asiantuntijoita. Opinnot pitävät sisällään tradenomin perusopinnot sekä laaja-alaisen Wellness-alaan tutustumisen. Pääaineesi koko opintojen ajan on Wellness-liiketoiminta, mutta kattavilla 40 opintopisteen valinnaisilla opinnoilla pääset syventämään osaamistasi myös aiheissa, kuten esimiesopinnoissa, markkinoinnissa, työhyvinvoinnissa tai taloushallinnossa.

‘210 opintopistettä sisältävässä korkeakoulututkinnossa pääset perehtymään muun muassa Wellness-yritystoimintaan, palveluiden tuotteistamiseen, hyvinvointi- ja liiketoiminta-alan myyntiin ja markkiointiin sekä kannattavan liiketoiminnan ylläpitoon ja sen kasvattamiseen.

Ensimmäiset Wellness tradenomit ovat valmistuneet vasta vuonna 2020, joten valmistuessasi tutkinnosta pääset olemaan ensimmäisten joukossa sekä erotut erityisosaamisellasi muista työnhakijoista työnhaussa!

“Koulutus yhdistää hyvinvointipalveluiden sekä liiketalouden asiantuntemuksen ja osaamisen” – Opintopolku

Wellness-ala kasvaa maailmalla jatkuvasti ja sen kasvu on huomattu myös Suomessa. Kasvun myötä alalle syntyy jatkuvasti uusia työpaikkoja, joten jos haaveilet työstä hyvinvointipalveluiden saralla, älä epäröi hakeutua Wellness-liiketoiminnan tradenomitutkintoon!

Millaisiin työtehtäviin Wellness tradenomi voi työllistyä?

Wellness tradenomina saat mahdollisuuden työllistyä monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin! Voit esimerkiksi työskennellä vakuutussektorilla, matkailupalveluiden saralla, ravitsemuksen parissa tai kulttuuripalveluissa. Tutkinnon tuoman opin myötä hallitset markkinoinnin, kannattavuuden ja kustannustietoisuuden, asiakaskokemuksen rakentamisen, uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomisen, myynnin sekä tuotteistamisen.

Mikäli mikään näistä alan vaihtoehdoista ei kuulosta omaltasi:

 • Hyvinvointiteknologia
 • Vapaaehtoissektori
 • Lääkeala
 • Terveys- ja hyvinvointipalvelut
 • Sosiaalipalvelut
 • Liikunta-ala
 • Vakuutussektori
 • Vapaaehtoissektori
 • Henkilöstöhallinto
 • Matkailupalvelut
 • Tapahtumatuotanto
 • Erikoistavarakauppa
 • Kauneusala
 • Virkistys ja vapaa-aika

Voit aina lähteä yrittäjäksi toteuttamaan omia visioitasi ja ideoitasi! Tutkinto antaa avaimet myös oman liiketoiminnan perustamiseen ja sen kannattavaan toteuttamiseen. Joten jos olet harkinnut Wellness-alan yrittäjyyttä, ei tämän parempaa mahdollisuutta yhdistää yrittäjäksi lähtemistä ja opiskelua ole! Voit suorittaa harjoittelut sekä kurssien monipuoliset tehtävät omaan yritykseesi ja näin pääset kehittämään yrittäjän taitojasi heti opintojen alusta asti!

Kuten huomaat, Wellness-ala on erittäin laaja ja se sisältää huikean määrän erilaisia työllistymismahdollisuuksia. En siis epäile hetkeäkään, etteikö sieltä löytyisi unelmiesi työpaikkaa myös sinulle!

Voiko Wellness tradenomi lähteä ulkomaille?

Kyllä voi! Tutkintoon sisältyy mahdollisuus vaihto-opiskeluun sekä työharjoitteluun ulkomailla. Voit lähteä vaihtoon Savonian yhteistyöoppilaitoksiin tai hankkia itsellesi erilaisten harjoitteluportaalien kautta itsellesi työharjoittelupaikan ulkomailta. Jos jokin tietty yritys ulkomailla kiinnostaa sinua, älä epäröi ottaa heihin yhteyttä ja tiedustella harjoittelumahdollisuutta!

Kansainvälistä osaamistasi voit kehittää myös kielten opiskelulla. Vieraiden kielten tarjonta on laaja ja monipuolinen, josta voit valita itsellesi muun muassa venäjän, saksan, italian, ruotsin, ranskan tai espanjan kielen opintoja.

Missä työharjoittelun voi suorittaa?

Koska Wellness-alana on laaja, myös työharjoittelumahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset! Voit suorittaa työharjoittelun työpaikallesi, omaan yritykseesi sai valitsemaasi yritykseen niin Suomessa kuin ulkomailla. Voisi jopa sanoa, että vain taivas on rajana, kun etsit työharjoittelupaikkaa Wellness tradenomina!

Heräsikö sinulle ajatuksia tai kysymyksiä? – Kerro ne minulle!

Olen kolmannen vuoden Wellness tradenomi – linjan opiskelija ja opiskelen opintojani monimuotona eli täysin verkkolähtöisesti. Pääset lukemaan ajatuksiani monimuoto-opiskelusta painamalla TÄSTÄ. Minä lähdin yrittäjäksi heti opintojen alussa syksyllä 2018 ja olen vienyt kaikki oppimani tiedot tuotteistamisesta, markkinoinnista ja brändäyksestä suoraan omaan yritykseeni.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä tai ajatuksia Savonian Wellness tradenomin lähi- tai monimuoto-opintoihin, niin ota minuun Instagramissa yhteyttä. Löydät minut nimimerkillä @mirkahelander. Voit esittää minulle kysymyksiä tai kertoa kokemuksistasi monimuoto-opiskelua kohtaan – olisi mahtava kuulla oletko sinä opiskellut monimuotona tai kiinnostaako sinua Wellness-liiketoiminta!


Mirka Helander

Nuori yrittäjä, wellness tradenomiopiskelija sekä luova Tiituksen sisällöntuottaja

Instagram: @mirkahelander
Sähköposti: mirka@mirkahelander.com

Lähteet:

Savonian nettisivut: https://www.savonia.fi/opiskele-tutkinto/tutkinnot-ja-hakeminen/amk-ja-yamk-tutkinnot-tarjont a/tradenomi-amk-wellness-liiketoiminta-monimuotototeutus/

Opintopolku: https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.27011034223

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...