(Melkein) mitä-kaapista-löytyy -pastavuoka

Koska olen aika laiska ruuanlaittaja, rakastan ruokia, jotka eivät vaadi montaa tuntia aktiivista tekemistä ja joista riittää monelle aterialle. Siksi haluankin jakaa teille mun go-to-reseptin, joka tuskin täyttää reseptin määritelmää, mutta on tajuttoman hyvä!

Mitä-kaapista-löytyy -pastavuoka kertoo nimenä aika paljon siitä mitä tuleman pitää. Tärkeimmät raaka-aineet ovatkin ne, jotka sinulla jo on keittiön kaapeissa. Let’s go!

Raaka-aineet (joita mä käytin, mutta annan liudan vaihtoehtoja):

 • Noin 500 gr pastaa – esim. täysjyvä fusilli, penne tai makaroni
 • Rasia MiFu raetta – tai joku muu proteiinin lähde, esim. kana, jauheliha, tofu, soijarouhe tms
 • 1 punainen paprika
 • 1 kesäsipuli
 • 150 gr herkkusieniä
 • Pinaatin jämät
 • 5 porkkanaa
 • Muutama kirsikkatomaatti
 • Noin 300 gr tomaattimurskaa
 • Kaurakerman jämät
 • Juusto(raastee)n jämät

Kuten raaka-ainelistasta saattaa huomata, tämä pastavuoka valmistuu kaappien jämistä ja variaatioita voi keksiä lukemattomia määriä, jolloin tähän ruokaan on vaikea kyllästyä. Olen mm. heittänyt uunivuokaan myös kesäkurpitsaa, munakoisoa, parsakaalia, kukkakaalia ja lehtiselleriä.

Valmistusohje:

 1. Laita pastavesi kuumenemaan sillä aikaa kun alat pilkkoa kaikkia kasviksia. Ja muista laittaa uuni päälle, laitoin 200 asteen paikkeille, mutta 180 astetta riittäisi myös koska raaka-aineet kypsennetään ennen uunia.
 2. Pilko ja paloittele kasvikset sopiviksi paloiksi (esim kuutioiksi). Paista kaikkia muita kasviksia, paitsi porkkanoita, hetki pannulla, jotta niistä haihtuu hieman nestettä pois.
  • Itse aloitan paistamisen sipulista, jotta se ehtii hieman kuullottua. Sen jälkeen lisään paprikan, sienet ja pinaatin.
 3. Lisää pannulle myös proteiininlähteesi ja valmista se ohjeiden mukaan.
 4. Laita pasta keittymään ja riko kaikkia ruuanlaittosääntöjä lisäämällä porkkanat pastan sekaan. Itse tykkään keittää porkkanoita hetken, jotta ne pehmentyvät. Jos kuitenkin haluat porkkanoihin kovemman suutuntuman, paista ne pannulla muiden kasvisten kanssa.
 5. Kun kasvikset ja protsku ovat saaneet vähän väriä pintaan, mausta ne. Itse laitoin valkosipulijauhetta (koska ei ollut tuoretta valkosipulia), paprikajauhetta, suolaa ja pippuria.
 6. Lisää pannulle tomaattimurska. Sekoittele.
 7. Valuta pasta ja porkkanat.
 8. Sekoita pastat, porkkanat ja kasvis-tomaattimurskaseos. Voit kokeilla tehdä sen pannulla, jos se on tarpeeksi suuri. Voit kokeilla tehdä sen myös uunivuoassa, jos se on riittävän kokoinen. Tai voit tehdä sen pastakattilassa, joka on luultavasti järkevin vaihtoehto.
 9. Kaada koko seos tasaisesti uunivuokaan.
 10. Lorauta päälle kaurakerman jämät. Jos ei ole, ei haittaa.
 11. Tiputtele pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Itse lisäsin vielä fetan jämät, jotta ne eivät jää jääkaappiin lojumaan.
 12. Laita uuniin about vartiksi. Tai kunnes juusto on kultaisen ruskeaa. Koska kaikki ainekset on jo kypsennetty pannulla ja kattilassa, ei ruokaa tarvitse enää kypsentää uunissa, vaan lähinnä maustua ja juuston sulaa.

Kun olet ottanut vuoan uunista, odota hetki, jotta se ehtii hetken vetäytyä. Syö nyt, huomenna ja ylihuomenna tätä arjen pelastajaa.


Katri Jalonen – Sukupuolen ja seksuaalisuuden ilmiöistä kiinnostunut, horjumaton tasa-arvon kannattaja ja lempeä itsensä haastaja.

Kansainvälisten Opintojen opiskelija ja Tiituksen sisällöntuottaja

Instagram: @katrijalonen  
LinkedIn: Katri Jalonen
email: jalonenkatri@gmail.com

puh. 044 5680 665

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...