Opiskelijan rahahanat

Raha puhuttaa aina. Sen tienaaminen on elämän perusehto, oikeastaan ilman rahaa ei olisi ruokaa mitä syödä tai kattoa pään päällä. Rahan tienaaminen ei ole niin yksiselitteistä. Varsinkaan opiskelijalla ei ole liiemmin aikaa juosta täysipäiväisesti töissä, joten luovuutta tarvitaan.

Tietysti helpoin ja yksinkertaisin keino tienata rahaa on töissä käyminen. Kuitenkaan opiskeluiden ohella ei ole aikaa viettää työpaikalla koko päivää. Siksipä esimerkiksi etätyöt sopivat hyvin. Myös erinäiset tuuraamistehtävät sopivat hyvin aikatauluihin. Työt painottuvat siis iltaan, jolloin kannattaa miettiä omaa jaksamista. Täysipäiväinen opiskelukin on rankkaa, mutta samalla tulee tutkailtua myös itseäkin. Omat rajansa kannattaa tietää ennen kuin suostuu ottamaan työpaikan vastaan.

Työksi laskettaneen myös sukulaisten auttaminen. Varsinkin oma mummo on oiva työnantaja. Ruokapalkan lisäksi hän voi avata kukkaronnyöriä hyvin hoidetuista lumitöistä. Jos oma uskallus riittää, niin ainahan naapureiltakin voi kysellä työtehtäviä. Pientä yrittäjähenkeä tämä vaatii, mutta tällöin voi päättää juuri itse työajoista sekä tehtävistä.

Jos kaappeihin on kertynyt turhaa tavaraa kannattaa ne myydä. Tällöin saa rahaa, joskin ei niin paljon kuin on tavaroihin itse käyttänyt, mutta kuitenkin jotain. Tässäkin keinossa voi käyttää mielikuvitusta: Jos olet hyvä neulomaan, niin mikset myisi villasukkia?

Yhtenä keinona rahan tienaamiselle on myös sijoittaminen. Rahojen makuuttaminen pankkitilillä on turhaa. Rahan tehdessä työtä sen arvo kasvaa. Sijoittaminen voi kuullostaa hankalalta, ja sitä se on jos aloittaa ilman tutkimista. Kuitenkin helpoin keino sijoittaa ovat rahastot. Niissä itse sijoittamisen tekee ammattilainen, salkun hoitaja, joka vastaa osakkeiden ostamisesta sekä niiden seuraamisesta. Tällöin roolisi on vain tarkkailla sijoituksesi kehittymistä. Toinen harhaluulo sijoittamiselle on, että se vaatisi kauheasti pääomaa. Pienelläkin summalla voi sijoittaa rahastoihin. Joskin tässä kannattaa ottaa huomioon rahastoon merkintäbonus. Joistakin rahastoista peritään tietty prosentti sijoitussummasta, kun sinne tehdään sijoitus. Täytyyhän rahastonhoitajankin saada työstään korvaus, joten jokaisessa rahastossa on myös hallintabonus. Nämä summat ovat kuitenkin pieniä, joten turha hätäillä. Sijoittamalla siirrät rahaa säästöön, ja niiden poisottaessa toivottavasti rahasi ovat kasvaneet korkoa.

Olipa rahanhankkimiskeino mikä tahansa, täytyy sen olla mielenkiintoista sekä motivoida itseään. Pelkästään rahan perässä juokseminen ei auta, jos työ ei tunnu omalta. Motivaation kautta löytää itsestään uuden vaihteen ja täten työpanos kohoaa. Tärkeää on myöskin muistaa ilmoittaa verottajalle omat tulonsa, ettei yllätyksiä sieltä suunnilta tule.

Työn antoisaa syksyä kaikille!


Arttu Toivanen- väkevää kannanottoa opiskelijoiden asioihin susirajalta!

email: toivanenarttu3@gmail.com

Instagram: @ozoditriif

Vastaavanlaiset artikkelit

Viimeisimmät julkaisut

Suositellut työpaikat

Automaalari Tampereelle

Haemme asiakkaallemme automaalaria Espooseen.Etsimme reipasta, innokasta henkilöä jonka tärkein ominaisuus on halu ja hyvä asenne autoalaa kohtaan. Voit olla automaalariuran alkupäässä tai kokeneempi alan koulun...

Rakennusinsinööri Turkuun

Etsimme asiakasyrityksellemme suorarekrytointina rakennusinsinööriä vakituiseen työsuhteeseen Tampereelle. Asiakkaamme liikevaihto on tällä hetkellä noin 10 Meur vuodessa ja yritys on kovassa kasvussa. Kasvun myötä heidän matalaan...

Rengasasentaja Ouluun

Etsimme RENGASASENTAJIA kevätsesonkiin usealle eri Vantaan toimipisteelle! Etsitkö fyysistä työtä, jossa on mahdollista tehdä paljon töitä koko sesongin ajan mukana porukassa, jossa ei tekemisen meininkiä...